Individuele therapie

Wellicht presteer je minder goed op je werk of loopt het in je privé leven niet lekker. Je hebt last van een onrustig gevoel, piekeren, een vol hoofd, gespannen spieren in je nek, vergeetachtigheid, concentratieproblemen of andere klachten die duiden op psychische oorzaken. Soms is er een directe aanleiding aan te wijzen zoals verlies van gezondheid, conflicten op het werk, ruzie in de familie, een kind dat ziek is of een scheiding. Vaak ook overkomt het je en kun je niet direct benoemen wat de oorzaak is van je psychische klachten. Wellicht ook ken je de oorzaak wel en weet dat je al jarenlang teveel van jezelf vraagt door perfectionisme, faalangst  of door geen grenzen kunnen stellen.

Maar het kan ook zijn dat je op zich redelijk of zelfs goed functioneert maar telkens tegen dezelfde lastige dingen aanloopt. Je vermijdt bijvoorbeeld moeilijke klussen, bent onzeker, reageert vaak geïrriteerd, bent erg verlegen, durft niet op de voorgrond te treden of er is een fikse onbalans tussen werk en privé. Kortom, het leven zou heel wat aangenamer en gemakkelijker zijn als je geen last meer zou hebben van dit soort zaken.

Vaak is het een hele stap om naar een psycholoog te gaan. Maar onderkennen dat je er zelf niet meer uitkomt en hulp nodig hebt is al een eerste stap naar duurzaam herstel.

Individuele therapie is zinvol als je dagelijkse leven negatief beïnvloed en wellicht beheerst wordt door psychische problemen. Als je welzijn en je functioneren in de werk en privésituatie worden beperkt door klachten of door vaste, oude, disfunctionele patronen die je maar niet doorbroken krijgt.

Therapie helpt je om weer te herstellen van je klachten, inzicht te krijgen in de oorzaak van je lijden en helpt je om belemmerende gedrags- en denkpatronen duurzaam te veranderen.

Voorbeelden waarbij ik je kan helpen zijn onder meer: overspannenheid, depressie en stemmingsklachten, burn-out, dwangmatig gedrag, angsten en paniekaanvallen, fobieën, heftige en langdurige rouw, faalangst, een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen, niet kunnen opkomen voor jezelf, perfectionisme en onvrede over jezelf of je leven.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt