Werk coaching

In de werksituatie heeft iedere medewerker wel ontwikkelpunten of loopt tegen valkuilen aan die moeilijk te omzeilen zijn.  Soms zijn het ontwikkelpunten die samenhangen met een nieuwe functie. Bijvoorbeeld: je krijgt een leidinggevende functie, je wilt een aantal veranderingen doorvoeren en merkt dat je het erg lastig vindt om met  weerstand van je medewerkers om te gaan. Een ander voorbeeld. Je nieuwe functie als consultant vereist dat je intensief met klanten samenwerkt en je merkt dat het niet lukt om hen te motiveren om afspraken na te komen.

Maar ook als je al jaren in de zelfde functie werkt, kan coaching veel rendement opleveren voor jezelf en de organisatie. Het lukt je bijvoorbeeld maar niet om die spreekangst te overwinnen, je kunt de werkdruk niet aan, je vindt het lastig om collega’s aan te spreken op fouten, je bent te perfectionistisch of merkt bij jezelf dat je onredelijk boos wordt als je kritiek krijgt.

Er worden veel sociale- en managementtrainingen gegeven. Die zijn vooral gericht op het aanleren  van vaardigheden en minder geschikt om persoonlijke blokkades op te lossen. Je oefent tijdens een training om bijvoorbeeld op een goede manier te delegeren of een slechtnieuwsgesprek te voeren en het gaat je redelijk goed af. Eenmaal op het werk gekomen lukt het je helaas niet meer om toe te passen wat je geleerd hebt, je blokkeert.

Tijdens een coachingstraject kunnen we onderzoeken wat de blokkades zijn en deze oplossen of verkleinen. Je weet bijvoorbeeld hoe je moet delegeren, maar als je bang bent dat een ander fouten maakt waar jij op afgerekend wordt, zal dat knap lastig blijven.

Het kan zijn dat je zelf graag hulp wilt om je te ontwikkelen als professional of om met meer plezier te werken. Maar vaak is het ook een leidinggevende die je attent maakt, in bijvoorbeeld een functioneringsgesprek, op punten die verbetering of verandering behoeven.

Werk Coaching helpt om je als professional verder te ontwikkelen op het gebied van sociale- en management vaardigheden. Je breidt je vaardigheden uit en persoonlijke blokkades in je functioneren worden verkleind of opgelost. Werk coaching helpt je ook met meer plezier te werken en je welzijn te vergroten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt